Distanta nelimitata, adecvata pentru orice tip de mediu sau sala de muls.

Tehnologia de monitorizare a vacii (Track a Cow) este proiectata sa functioneze in orice tip de mediu, pe o distanța nelimitata, de la stabulatie libera pana la cresterea in grajd, pe pasuni, roboti si soproane. Mai mult, poate fi usor integrata intr-o structura existenta.

Tehnologia de monitorizare a vacii (Track a Cow) proiectata de catre ENGS, ofera o soluție complexa, este usor de utilizat si asigura monitorizarea comportamentului in timp real al efectivelor de vaci de lapte, pe o distanta nelimitata.

Sistemul este conceput pentru a monitoriza continuu starea animalelor, sanatatea si bunastarea, dar si pentru a spori productivitatea fermei.

Detectarea caldurii

Tehnologia de monitorizare a vacii (Track a Cow) efectuează o monitorizare continua in timp real și analiza tiparelor de activitate ale vacii, asigurand o detectare a caldurilor foarte precisa. Analiza avansata a datelor poate identifica caldurile chiar si atunci cand conditiile nefavorabile limiteaza capacitatea vacii de a-si exprima comportamentul .

Tehnologia de monitorizare a vacii (Track a Cow)identifica cu acuratete caldurile si indica timpul optim de inseminare, imbunatatind in mod substantial concepția și rata de gestatie.

Comportamentul bovinelor atunci cand intra in calduri poate fi inhibat de mai multi factori, cum ar fi:  schiopatat, tulburari metabolice, stres provocat de caldura, de supraaglomerarea grajdurilor,ce au un impact direct asupra comportamentului tipic. Sistemul avansat TAC de analiza a datelor, detecteaza cu inalta precizie atunci cand o vaca este in calduri, in ciuda factorilor inhibatori.

Depistarea avorturilor

Avortul unei vaci poate sa produca pierderi financiare semnificative, acestea fiind reduse cu sistemul (Track a Cow) de detectare precoce a avorturilor. Este esential sa se monitorizeze vacile gestante de la insamantare pana la fatare. Cercetarile au scos la iveala faptul ca investitiile in depistarea avorturilor au aceeasi eficacitate financiara ca si investigatia de noi gestatii.

Monitorizarea vitelelor

Detecteaza primul ciclu si ofera date legate de intensitatea sa, corelate cu datele privind greutatea si inaltimea, date care pot stabili daca viteaua este gata de inseminare sau nu. Acest lucru pemite vitelelor sa intre mai repede in ciclul de productie, scazand astfel varsta de conceptie, ceea ce reduce timpul si costurile pana ce animalul poate fi productiv. Acest sistem poate preveni faptul ca o vaca sa fie inseminata avand un exces de greutate sau o varsta inaintata.

Detectarea chisturilor

Sistemul (Track aCow) poate sa detecteze bovine ce pot prezenta chisturi, acestea reprezentand  principala cauza a infertilitatii. Acest lucru necesita aplicarea unui tratament inainte ca inseminarea sa aiba efectiv loc, detectarea precoce reducand zilele de infertilitate ale vacii. Unul dintre avantajele monitorizarii continue, este detectarea ciclurilor de caldura neregulate, care pot indica chisturi pe ovare ce trebuiesc tratate inainte de inseminare, reducandu-se asfel costurile si eliminandu-se astfel inseminarile esuate.

Monitorizarea sanatatii si a bunastarii

Starea de sanatate a cirezii alaturi de bunastare sunt principalele  preocupari ale fermierului, intrucat acestea afecteaza direct productivitatea animalelor. Este necesar ca fermierul sa se asigure ca bovinele nu resimt: foamea, setea, disconfortul de orice fel, durerea cauzata de leziuni sau boala, frica sau suferinta, orice fel de inhibare a comportamentului natural.

Indeplinirea acestor chestiuni este importanta pentru a permite bovinelor sa-si realizeze pe deplin potentialul productiv.

Capacitatea de monitorizare revolutionara a sistemului TAC (Track a Cow) alaturi de instrumentele pentru procese decizionale optimizeaza la maxim performanta turmei. Sistemul monitorizeaza si analizeaza in continuu tipul de comportament al bovinelor , cu o inalta acuratete in diagnosticare,  permitand nu numai detectia si interventia precoce, ci si un rol covarsitor in predictie si preventie. Monitorizarea in timp real se extinde pe o distanta nelimitata si in orice tip de mediu.

Sistemul de monitoriazare se foloseste de anumiti indicatori pentru a detecta precoce cazuri de mastita, schiopatare, tulburari digestive sau metabolice, reduce timpul de raspuns si cheltuiele medicale, impiedicand astfel pierderile in productia de lapte, scaderea numarului de sacrificari involuntare.

Sistemul atentioneaza fermierul inainte ca procesul de fatare sa aiba loc, informatiile precise puse la dispozitie de acest sistem, il ajuta pe fermier sa prioritizeze suportul pentru vaci.

 Asigura notificari si date in timp real privind:

  • Mastita
  • Schiopatarea
  • Tulburarile metabolice
  • Comportamentul animalului
  • Timpul de furajare
  • Timpul de adapare
  • Gestatia
  • Stresul
Analiza alimentatiei pentru o eficienta sporita

Urmarirea alimentatiei furnizeaza informatii pretioase asupra sanatatii si bunastarii vacii, la fel si a eficientei sale in productie. Orice accindent ce se resfrange asupra bovinelor, de la schiopatare la tulburari metabolice sau pneumonie , se reflecta imediat in ciclurile sale de hranire.

Monitorizand si analizand durata si numarul de deplasari ale vacii la locul de hranire, luand in considerare lactatia, datele privind intreaga turma, imbunatateste mangementul alimentatiei, astfel rezulta un indice de eficienta calculat. Monitorizarea perioadei de tranzitie a vacilor permite detectarea imediata a oricarei tulburari metabolice,  care sunt cauzate de intretinerea ridicata si cerintele productiei ale vacii afectate de schimbarile ce se produc dupa fatare.

Analizarea alimentatiei permite rezolvarea problemelor in timp real si impiedica pierderile din productie. Spre deosebire de sistemele bazate pe analiza rumegarii, care utilizeaza indicatori intarziati si indirecti, sistemul  se bazeaza pe procesul de hranire, care este un indicator direct, deoarece are loc inaintea rumegarii. Abordarea inovativa a sistemului de analiza a alimentatiei, furnizeaza alerte timpurii, salvand astfel timp critic.

Beneficii:
  • Monitorizarea bovinelor in perioada de tranzitie si detectarea oricaror tulburari metabolice
  • Diagnosticarea mastitei
  • Detectarea schiopatarii
  • Diagnosticarea precoce a pneumoniilor
  • Diagnosticarea timpurie a tulburarilor gastro-intestinale
  • Depistarea unor forme de stres
  • Optimizarea managementului alimentatiei si evaluarea calitatii furajelor
Alerta la fatare

Sistemul Track a Cow este primul sistem din lume care propune o astfel de inovatie. Aceasta ajuta la scurtarea timpului de raspuns in ajutarea vacii in cazuri urgente: distocie (fatare dificila), vitei gemeni, vaci cu un istoric de fatari dificile, vaci bolnave sau cu o varsta inaintata sau cu greutate prea mare.

Avertizarea timpurie prezinta multiple avantaje, si permite echipei de profesionisti din ferma sa  raspunda problemelor in timp real, oferind asistenta vacii si vitelului, care se pot afla in situatii de criza. Alerta permite timp pentru pregatirea tarcului de fatare si transferul vacii , ceea ce s-a dovedit ca reduce riscul mortalitatii atat pentru vitel, cat si pentru vaca.